Pompoen cupcakes met topping. Dit zijn zulke lekkere cupcakes gemaakt van pompoenpuree. Die puree kan je heel makkelijk zelf maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 2 eieren (L)
- 100 gr kokossuiker
- 240 gr pompoenpuree*
- 1 tl vanille extract
- 80 ml melk
- 100 gr kokosolie, gesmolten
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 el bakpoeder
- Snufje zout
- 1 el koekkruiden
- 300 gr botercrème**
- 1 el kaneelpoeder
Verwarm de oven voor op 175˚C.
Leg de papieren cupcake vormpjes in het muffinbakblik.
Klop de eieren met de suiker schuimig met een mixer. Mix nu de pompoenpuree en vanille extract erdoor tot je een mooi glad mengsel hebt.
Voeg dan de melk en beetje bij beetje de kokosolie erbij en mix dit erdoor.
Meng in een andere grote kom het bakmeel, bakpoeder, zout en koekkruiden met elkaar.
Spatel voorzichtig het bakmeel door het eimengsel.
Lepel dan het mengsel in de vormpjes, vul dit tot ¾ vol. Bak in ongeveer 17-20 minuten in de oven. Check dan met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Doe de botercrème in een spuitzak en spuit dit op de afgekoelde cupcakes. Bestrooi met een beetje kaneelpoeder.