Pompoen cheesecake in een glaasje. Dit receptje ga ik maken voor Thanksgiving. Omdat mijn man 25 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren wij dit.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Amerikaans
- 1 pompoen (ong 550 gr)
- 400 gr verse roomkaas
- 200 gr lichtbruine basterdsuiker
- 3 el speculaaskruiden
- 1 el vanille-extract
- 12 speculaasjes
- 1 zak (mini)marshmallows
- 1 tl kaneelpoeder
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten.
Leg aluminiumfolie op een bakplaat en vet in met zonnebloemolie of boter.
Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden op de bakplaat en schuif deze in de oven. Laat de pompoen ongeveer 45-55 minuten garen.
Check met een prikker of mes of het vruchtvlees goed zacht is. Laat dan afkoelen.
Schep het pompoen vruchtvlees uit de schil en pureer dit fijn.
Klop de roomkaas op met de suiker, speculaaskruiden en vanille-extract. Voeg de pompoenpuree erbij en meng dit door elkaar. Zet afgesloten in de koelkast om op te stijven.
Haal voor het serveren het pompoenmengsel uit de koelkast. Verkruimel 8 speculaasjes grof en verdeel dit over de glazen. Lepel de pompoen cheesecake erop.
Leg hierop zoveel mogelijk marshmallows en laat ze bruinen met een gasbrander. Strooi er nog wat kaneelpoeder over en serveer direct.