Ga terug
+ servings
Pompoen cakerol met roomkaas. Ik heb een heerlijke cake gemaakt van pompoenpuree. Dit is een echte herfstachtige cake, bak hem snel.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Cake

  • 2 eieren (L)
  • 150 gr rietsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 125 gr pompoenpuree*
  • 75 gr bloem
  • poedersuiker

Vulling

  • 75 gr zachte roomboter
  • 225 gr roomkaas
  • 125 gr poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el sinaasappelrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175˚C graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Vet het bakpapier in met boter en bestrooi met wat poedersuiker.
  • Doe de eieren en rietsuiker in een beslagkom en klop deze in 5 minuten luchtig.
  • Voeg de bakpoeder, speculaaskruiden en pompoenpuree toe en klop nogmaals door.
  • Voeg dan de (gezeefde) bloem toe en spatel dit goed erdoor.
  • Verdeel het beslag over de bakplaat en bestrooi strijk het glad met een spatel.
  • Bak de cake ongeveer 12-14 minuten in de voorverwarmde oven. Als de cake terugveert als je er zachtjes op drukt, dan is de cake gaar.
  • Haal de cake uit de oven en stort het op een vel bakpapier voorzien van poedersuiker.
  • Haal het bakpapier van de cake en rol de cake vanaf de lengte op. Laat afkoelen.
  • Maak nu de vulling door de zachte boter met de roomkaas, poedersuiker, vanillesuiker en sinaasappelrasp te mengen. Doe een kwart van dit mengsel in een spuitzak.
  • Rol de afgekoelde cake voorzichtig weer uit en besmeer met de roomkaas. Rol de cake weer op en verpak het in het bakpapier. Zet een uur in de koelkast om op te stijven.
  • Haal de cake uit de koelkast, leg hem voorzichtig op een schaal en bestrooi met wat poedersuiker.
  • Spuit toefjes van de achtergehouden roomkaas erop. Garneer eventueel met chocolade pompoentjes.