Ga terug
+ servings
Polenta met pulled oats en paddenstoelen. Dit heerlijke vegetarische gerecht, waarbij je het vlees echt niet zult missen, is makkelijk en snel te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr gemengde paddenstoelen*
  • Olijfolie
  • 175 gr pulled oats
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • peper en zout
  • 2 el dukkah*
  • 600 ml bouillon
  • 200 ml melk
  • 200 gr polenta
  • 1 klont roomboter
  • 40 gr geraspte oude kaas

Instructies
 

  • Polenta: breng de bouillon en melk aan de kook. Zet het vuur laag en strooi de polenta erin voortdurend roerend zodat er geen klonten ontstaan.
  • Kook de polenta verder volgens aanwijzing van de verpakking.
  • Als de polenta klaar is meng er dan een klontje boter en de geraspte kaas door. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukken. Zet een bakpan met een scheutje olijfolie op hoog vuur. Bak hierin de paddenstoelen gaar en goudbruin.
  • Voeg nu de pulled oats, knoflook en rode peper toe aan de paddenstoelen en bak dit nog even mee.
  • Verdeel de polenta over de borden en serveer de pulled oats met paddenstoelen erbovenop.
  • Bestrooi met de dukkah.