Polenta met kalettes, spekjes en tomaatjes. Heerlijke romige polenta geserveerd met knapperige kalettes, wie wil dat nou niet.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
- 75 gr trostomaatjes
- olijfolie
- 1 pakje Kalettes
- 75 gr magere spekreepjes
- 1 takje tijm, blaadjes ervan
- 2 zachtgekookte eieren
- 2 el pijnboompitten
Polenta
- 600 ml kippenbouillon
- 200 ml melk
- 200 g polenta
- 1 klont roomboter
- 40 gr geraspte oude kaas
Polenta: breng de bouillon en melk aan de kook. Zet het vuur laag en strooi de polenta erin voortdurend roerend zodat er geen klonten ontstaan. Kook de polenta verder volgens aanwijzing van de verpakking.
Als de polenta klaar is meng er dan een klontje boter en de geraspte kaas door. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Zet de oven aan op de grillstand. Leg de tomaatjes op een ovenplaat, giet er een beetje olijfolie over en rooster ze ongeveer 5-7 minuten onder de grill van de oven.
Blancheer de kalettes twee minuutjes in een pan met kokend water. Giet ze af en laat ze daarna goed uitlekken.
Zet een bakpan met een scheutje olijfolie op hoog vuur. Bak hierin de spekreepjes goudbruin en bak dan de kalettes en tijmblaadjes een paar minuutjes mee op hoog vuur.
Verdeel de polenta over de borden en serveer de kalettes met spek erbovenop. Snijd de eieren doormidden en leg dit erbij samen met de geroosterde tomaatjes. Strooi er wat pijnboompitten over.