Ga terug
+ servings
Polenta met geroosterde pompoen en balsamico. Deze romige polenta met geroosterde pompoen en balsamico zal jij absoluut geweldig vinden voor de herfst!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Pompoen

  • 1 pompoen
  • 2 el olijfolie
  • 3 el balsamico
  • 1 el honing
  • peper en zout

Polenta

  • 3 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 5 koppen groentebouillon
  • 1 kop polenta
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 5 teentjes zwarte knoflook

Erbij

  • 2 zwarte uien
  • 12 salieblaadjes
  • 2 el olie

Instructies
 

  • Verhit de oven voor op 225°C en bekleed de ovenplaat met bakpapier of aluminiumfolie.
  • Spoel de pompoen schoon en dep het droog. Snijd de pompoen dan in 2 cm parten.
  • Leg de pompoen op de bakplaat en giet de olijfolie erover.
  • Schuif de bakplaat in de hete oven en rooster de pompoen 15 minuten of totdat de parten goudbruin zijn aan een kant. Draai ze dan om en giet de balsamico en honing erover.
  • Bestrooi nog met peper en zout en schuif de bakplaat weer in de oven. Rooster de pompoen nog ongeveer 10 minuten tot het gaar is.
  • Polenta: Snipper de sjalotten en fruit dit in een grote kookpan aan in de olijfolie. Zet het vuur hoger en voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager en voeg al roerend de polenta toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de polenta 5-8 minuten al roerend zachtjes koken tot het een dikke puree geworden is.
  • Snijd de zwarte knoflook in kleine stukjes. Snijd de zwarte ui in partjes.
  • Meng peper, zout, gerookte paprikapoeder en zwarte knoflook door de polenta.
  • Verhit neutrale olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de salieblaadjes krokant.
  • Schep de polenta op de borden en serveer met de geroosterde pompoen, zwarte ui partjes en de salieblaadjes.