Ga terug
–+ personen
Polenta met garnalen, okra en paprika. Ik zag okra liggen bij mijn groenteboer en heb daar deze heerlijke polenta met garnalen, okra en paprika mee gemaakt.
Voorbereidingstijd 13 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 600 ml kippenbouillon
  • 200 ml melk
  • 200 g polenta
  • 1 klont roomboter
  • 500 gr okra
  • olijfolie
  • 250 gr rauwe garnalen
  • 2 puntpaprika's
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • peterselie

Instructies
 

  • Breng de bouillon en melk aan de kook. Zet het vuur laag en strooi de polenta erin voortdurend roerend zodat er geen klonten ontstaan.
  • Kook de polenta verder volgens aanwijzing van de verpakking.
  • Als de polenta klaar is meng er dan een klont boter door. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Spoel de okra schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de darmkanaaltjes van de garnalen. Snijd de paprika en rode peper in dunne repen en de knoflook in dunne plakjes.
  • Verhit een grote bakpan met een scheutje olie. Roerbak hierin op hoog vuur de okra in ongeveer 4 minuten. Schep ze dan uit de pan en bak de paprika op hoog vuur.
  • Voeg de garnalen bij de paprika in de pan en bak dit met de rode peper en knoflook even aan tot de garnalen mooi roze zijn.
  • Voeg nu de okra er weer bij en bak nog eventjes mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de polenta over de borden en serveer de garnalen met groenten erbovenop. Garneer met een paar blaadjes peterselie.