Ga terug
–+ servings
Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen. Deze Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen is ontstaan door een foodbox challenge.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

Zalm

  • 300 gr zalmfilet
  • 1/2 rode ui
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sushi azijn
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1/2 tl Sriracha

Bowl

  • 1/2 bloemkool
  • 1 winterwortel
  • 1 puntpaprika
  • 1 rijpe avocado
  • 150 gr sojabonen
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 2 tl zwarte sesamzaadjes

Instructies
 

  • Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Snijd de rode ui fijn. Meng sojasaus, sesamolie, sushi azijn, gember, knoflook en Sriracha in een kom met elkaar.
  • Voeg de zalmblokjes en rode ui toe en meng dit door de marinade. Laat een half uurtje marineren in de koelkast.
  • Ondertussen rasp de bloemkool met een grove rasp of in een keukenmachine. Schil de wortel en deze in dunne plakken met een dunsnijder of kaasschaaf. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in hele dunne plakjes.
  • Verdeel de bloemkoolrijst in de kommen, leg hierop de gemarineerde zalm, wortel, paprika, avocado en sojabonen.
  • Bestrooi het gerecht met lente-ui en zwarte sesamzaadjes.