Po'Boy sandwich met garnalen en pittige saus. Deze Po'Boy sandwich met garnalen en pittige saus is mijn versie van de Amerikaanse Po'Boy.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Amerikaans
- 500 gr grote rauwe garnalen
- 2 eieren
- 100 gr panko (of paneermeel)
- 1 tl cajunkruiden
- zout
- zonnebloemolie
- 4 stokbroodjes
- 3 el mayonaise
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el kappertjes
- 2 el kleine zilveruitjes
- 1 lente-ui, in dunne ringen gesneden
- 1 tl sriracha
- zout naar smaak
- 1 zakje gemengde sla
- 4 rijpe tomaten
Maak de saus door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen. Proef en voeg eventueel zout toe. Wees voorzichtig met de sriracha, dit kan erg pittig zijn.
Haal de schaal van de garnalen en verwijder het darmkanaaltje. Dep ze goed droog.
Klop de eieren in een schaaltje. Meng in een andere kom de panko met de cajunkruiden en een beetje zout.
Haal de garnalen eerst door het geklutst ei en rol ze dan door de panko.
Giet zoveel olie in een grote diepe koekenpan tot de bodem bedekt is met olie en verhit deze tot ongeveer 180°C.
Bak hierin de garnalen aan beide kanten goudbruin in ongeveer 3-5 minuten. Schep ze uit de pan en laat ze even uitlekken op een bord met keukenpapier.
Snijd de stokbroodjes (niet helemaal) doormidden. Snijd de tomaten in hele dunne plakken
Lepel de saus op de onderste helft van de broodjes, verdeel hierop de garnalen en leg daarop de sla en de tomaten.
Serveer direct. Lekker met een koud biertje.