Ga terug
+ servings
Platbrood Shakshuka pizza. Ik had nog een platbrood over en heb daar deze te lekkere platbrood shakshuka pizza van gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

  • 1 platbrood
  • 2 el pittige ketchup
  • 50 gr gekookte spinazie
  • 100 gr mozzarella
  • 7 tomaatjes
  • ½ rode ui
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Verhit de oven voor op 200˚C.
  • Leg het platbrood op een ovenplaat en smeer de ketchup erop.
  • Verdeel de gekookte spinazie, mozzarella in stukken of bolletjes, tomaatjes en rode uiringen erop. Maak een kuiltje in het midden en breek hier het ei boven.
  • Bestrooi het met peper en zout, giet er een beetje olie over en schuif het platbrood midden/boven in de oven. Bak het in ongeveer 10-15 minuten tot het ei gebakken is.