Ga terug
+ servings
Platbrood met gyros kalkoen. Mocht je na de feestdagen nog gegaard kalkoenvlees (of kip) overgehouden hebben, maak er dan dit heerlijke platbrood.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr gegaard kalkoenvlees
  • 1-2 el gyroskruiden
  • 2 el olijfolie
  • 2 mini komkommers
  • 1 wortel
  • 6 radijsjes
  • ½ ingelegde rode ui*
  • 4 takken dille
  • 4 Libanese wraps**

Saus

  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 1 tl harissa
  • zout

Instructies
 

  • Saus: meng de yoghurt met de knoflook, citroenrasp en sap en harissa. Breng de saus eventueel op smaak met zout.
  • Snijd de komkommertjes in dunne plakken, de wortel in dunne repen en de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de dilleblaadjes fijn.
  • Snijd het vlees in dunne repen en bestrooi het met de gyroskruiden. Verhit een pan met olie op hoog vuur en bak hierin de kalkoenreepjes in een paar minuten.
  • Verwarm de wraps in een pan, oven of magnetron. Leg op elk bord een wrap en verdeel hierover de rauwkost. Verdeel daarna de gebakken kalkoenreepjes erover.
  • Lepel wat saus erop of serveer dit apart erbij. Smullen maar.