Platbrood met gyros kalkoen. Mocht je na de feestdagen nog gegaard kalkoenvlees (of kip) overgehouden hebben, maak er dan dit heerlijke platbrood.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Midden Oosten
- 300 gr gegaard kalkoenvlees
- 1-2 el gyroskruiden
- 2 el olijfolie
- 2 mini komkommers
- 1 wortel
- 6 radijsjes
- ½ ingelegde rode ui*
- 4 takken dille
- 4 Libanese wraps**
Saus
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 tl citroenrasp
- 1 el citroensap
- 1 tl harissa
- zout
Saus: meng de yoghurt met de knoflook, citroenrasp en sap en harissa. Breng de saus eventueel op smaak met zout.
Snijd de komkommertjes in dunne plakken, de wortel in dunne repen en de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de dilleblaadjes fijn.
Snijd het vlees in dunne repen en bestrooi het met de gyroskruiden. Verhit een pan met olie op hoog vuur en bak hierin de kalkoenreepjes in een paar minuten.
Verwarm de wraps in een pan, oven of magnetron. Leg op elk bord een wrap en verdeel hierover de rauwkost. Verdeel daarna de gebakken kalkoenreepjes erover.
Lepel wat saus erop of serveer dit apart erbij. Smullen maar.