Plaattaart met bietjes en forel. Plaattaarten zijn zo makkelijk te maken, je legt er van alles op, schuift het in de oven en je hebt een heerlijk gerecht.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis
Keuken Nederlands
- 1 rol vers bladerdeeg
- 3 el ricotta
- peper en zout
- 5 gepofte mini bietjes
- 125 gr gerookte forel
- 1 el kappertjes
- 1 handvol rucola
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 220˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol dit uit op de bakplaat.
Meng lekker veel peper en een beetje zout door de ricotta en lepel het op het bladerdeeg en verdeel dit goed hierover. Snijd de bietjes in partjes en leg ze op de ricotta.
Breek de forel in stukken en leg dit tussen de bietjes en bestrooi het dan met de kappertjes.
Schuif de taart helemaal onder in de oven en bak het in 20-25 goudbruin en gaar.
Haal het uit de oven en bestrooi met de rucolablaadjes en giet er nog wat olijfolie over.