Pizzoccheri pasta is het ideale gerecht op koude dagen om op te warmen en te vullen!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 450 gr pizzoccheri pasta
- 280 gr aardappelen
- ½ savooiekool
- 200 gr roomboter
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 170 gr Montasio kaas
- 140 gr Parmezaanse kaas
- peper en zout
- 16 salieblaadjes
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
Verwijder de kern van de savooie kool en snijd deze in grove stukken.
Pel en snijd de ui en knoflookteentjes fijn.
Snijd de Montasio kaas in plakjes en rasp de Parmezaanse kaas fijn.
Bak de ui in 100 gr boter in een bakpan op middelhoog vuur. Laat de ui karamelliseren in de boter.
Voeg dan de kool en knoflook toe en bak dit tot de kool geslonken is.
Zet een grote pan met water op middelhoog vuur. Doe de aardappelen en 2 eetlepels zout erin. Kook de aardappelen 5 minuten als ze koken.
Voeg je de pizzoccheri pasta toe en kook je deze 10-12 minuten, of tot de pasta gaar is.
Giet de aardappelen en pasta af.
Schep ⅓ van de groenten en pasta in een verwarmde grote serveerschaal. Verdeel er ⅓ van de kazen over. Verdeel de groenten en pasta over de kaas. Bedek de schaal met bakpapier en aluminiumfolie om hem warm te houden.
Verhit de rest van de boter in een bakpan en bak hierin de salieblaadjes krokant.
Verwijder de folie en het bakpapier en giet het sissende mengsel van boter en salie gelijkmatig over de pasta en groenten.
Roer de pizzoccheri even door tot alles gemengd is en breng op smaak met peper en zout.
Serveer zeer warm, voordat de boter en de kazen zijn afgekoeld.
Pizzoccheri moeten warm geserveerd worden. Houd het indien nodig warm in de oven.