Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst. Speciaal voor het Oktoberfest deze "Duitse"pizza ..... stevige kost voor de bierdrinkers.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 2 kant-en-klare pizzabodems
- 260 gr gekookte wijnzuurkool
- 1 el roomboter
- 1 rode ui
- 2 el grove mosterd
- 200 ml crème fraiche
- peper en zout uit de molen
- 1 ambachtelijke rookworst
- 150 gr Cheddar, geraspte
- 1 el karwijzaad
Verwarm de oven voor op 220˚C.
Laat de zuurkool uitlekken in een zeef en knijp het overtollig vocht er ook nog uit.
Snijd de ui in dunne ringen. Bak in een pan de ui glazig in de boter.
Meng de mosterd door de crème fraiche en voeg ruim peper en een beetje zout toe. Bestrijk hiermee de pizzabodem.
Verdeel de zuurkool over de pizzabodems. Leg hierop de gebakken ui.
Snijd de ongekookte worst in dunne plakjes. Verdeel de plakjes worst erover en strooi de kaas en karwijzaad over de pizza.
Bak de pizza ongeveer 15-20 minuten in de hete oven.
Lekker biertje erbij .... Prosit!