Pittige zadencrackers.Omdat we geen brood mogen eten met het anti-candida dieet, heb ik deze crackers gemaakt, lekker om zo te eten of te beleggen.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Lunch, Ontbijt, Tapas/Hapjes/Snacks, Tussendoortje
Keuken Nederlands
- 150 gr gebroken lijnzaad
- 30 gr sesamzaad
- 60 gr zonnebloempitten
- 30 gr chiazaad
- 20 gr hennep
- 30 gr amandelmeel
- 200 ml water
- 1 el Picadillo kruiden
- 1 tl zeezout
Meng alle droge ingrediënten met het hete water in een grote kom en laat ongeveer 20 minuten weken.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Wanneer de zaden al het water hebben opgenomen en beginnen te geleren, roer dan goed. Schep het mengsel op een vel bakpapier op een bakplaat en leg er nog een vel bakpapier op.
Rol het uit tot een dunne laag van ongeveer 4 millimeter.
Haal het bovenste vel bakpapier eraf en schuif het onderste vel voorzichtig op een bakplaat.
Zet de bakplaat in de oven en bak dit ongeveer 25 minuten.
Haal de plaat dan uit de oven, snijd de koek in stukken en draai ze voorzichtig om. Bak deze kant nog ongeveer 20-25 minuten tot ze mooi knapperig geworden zijn.
Haal ze uit de oven en laat afkoelen.