Pittige kippenvleugels met cashewnoten. Dit zijn echte de lekkerste kipkluifjes die jij kunt maken. Probeer het maar eens!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Aziatisch
- 1 kg kippenvleugels
- 2 el neutrale olie
- 3 el sojasaus light
- 3 el vissaus
- 4 el honing
- 1 el sambal
- 3 knoflookteentjes geraspt
- 2 lente-uien
- 45 gr cashewnoten
- sesamzaadjes
Verwarm de oven voor op 215˚C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje.
Dep de kippenvleugels droog en snijd ze doormidden. Leg ze op de bakplaat, giet er wat olie over en schuif de bakplaat in de oven.
Bak de kipvleugels per kant ongeveer 20 minuten.
Maak ondertussen de saus. Doe hiervoor de ingrediënten in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat dit iets inkoken.
Als de kipvleugels mooi goudbruin zijn, haal ze dan uit de oven en kwast ze aan beide kanten in met de saus. Zet de grill aan in de oven en grill de kipvleugels aan beide kanten crispy.
Snijd ondertussen de lente-ui in dunne ringen en hak de cashewnoten fijn.
Serveer de kipvleugels op een schaal en bestrooi met de lente-ui en cashewnoten.
Geef de rest van de saus erbij, zodat je nog kan dippen.