Ga terug
+ servings
Pittige fetadip met zongedroogde tomaten. Heerlijke dip om te maken voor bij de borrel. Serveer er een toastje of stokbroodje bij.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Barbecue, Hapjes, Kerst, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Grieks
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr feta
  • 2 el yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl hete saus
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 6 bieslooksprieten

Instructies
 

  • Verkruimel de feta boven je keukenapparaat. Lepel de yoghurt erbij en twee eetlepels van de olie van de zongedroogde tomaten.
  • Mix dit tot een smeuïge dip. Voeg de geraspte knoflook en een theelepel hete saus toe en mix dit erdoor.
  • Proef of de dip pittig genoeg is, zo niet dan kan je nog wat hete saus toevoegen.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn en knip of snijd de bieslook fijn.
  • Spatel dit door de dip en schep het in een schaaltje.
  • Garneer met een paar blokjes feta en wat fijngehakte bieslook.