Pittige en zoete tofu met rijst. Wil je eens tofu proberen, maak dan dit recept. Een Aziatisch en vegan gerecht wat lekker pittig en zoet is.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
- 1 blok tofu (375 gr)
- 20 gr maïzena
- ½ tl zout
- ½ tl peper
- zonnebloemolie
- 1 rode ui
- 2 rode puntpaprika’s
Saus
- 2 el sesamolie
- 4 el sojasaus
- 3 el zoete chilisaus
- 2 el agavesiroop
- 1 el gochujang
- 1 el rijstwijnazijn
Topping
- 2 lente-uien
- 4 takken koriander
Saus: doe alle ingrediënten voor de saus in een mengbeker en meng dit goed met elkaar.
Snijd de ui en de paprika’s in dunne repen.
Druk zoveel mogelijk vocht uit het blok tofu met keukenpapier of theedoek. Snijd of breek de tofu in stukjes en doe dit in een kom. Bestrooi met de maïzena, zout en peper.
Verhit een scheut olie in een wok of bakpan en bak hierin de tofublokjes rondom krokant aan. Schep ze uit de pan op een bord en leg dit even apart.
Bak nu in dezelfde wok of pan de ui en paprika in een scheutje olie in ongeveer 4 minuten.
Giet de saus erbij en meng dit door de groenten.
Doe nu de blokjes tofu erbij en meng alles door elkaar. Laat nog een paar minuten bakken tot de saus ingedikt is. Als de saus te dik wordt, voeg je wat water toe.
Lepel de tofu met groente op de borden en serveer met gekookte rijst.