Pittige Chinese aubergine roerbak. Dit heerlijke aubergine gerecht is een geweldige manier om je te helpen aan je vijf per dag te komen.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Aziatisch, Chinees
- 3 aubergines*
- zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember, geraspt
Saus
- 1 tl chilipasta
- 1 el rijstazijn
- 2 el sojasaus
- 100 ml groentebouillon
- 1 el suiker
- 1 el maïzena
- 1 lente-ui
- 2 takken koriander
- 1 tl sesamzaadjes
Erbij
- gekookte (zilvervlies)rijst
Spoel de aubergines schoon, dep ze droog en snijd ze in schuine stukken.
Rasp de knoflook en gember.
Saus: meng alle sausingrediënten in een kleine kom.
Verhit een grote pan of wok op hoog vuur. Voeg een scheut olie toe en draai deze rond de pan. Roerbak de aubergine al roerend tot ze gaar en aan alle kanten bruin zijn.
Dit duurt slechts 4-5 minuten. Eenmaal gekookt, plaats je de aubergine op een leeg bord.
Verhoog het vuur tot hoog, voeg de resterende olie toe.
Voeg de knoflook, gember en chilipasta toe en roerbak gedurende 30-60 seconden.
Roer de saus in de kom en giet het dan in de pan.
Roerbak gedurende 15-30 seconden. de saus moet dikker en glanzend worden tijdens het koken. Als het te snel dikker wordt, voeg dan een beetje water toe.
Doe de aubergine terug in de pan om te bedekken met de saus. Je hoeft het nog maar 1-2 minuten te koken.
Garneer eventueel met lente-uitjes, rode peper en wat sesamzaadjes.