Pittige Cajun tijgergarnalen. Gebakken in een pittige knoflook botersaus, is dit een heerlijk gerecht dat je keer op keer wilt maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Amerikaans
- 500 gr tijgergarnalen
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl tijm
- ½ tl zout
- 60 gr boter
Verwijder de darmen van de garnalen met een kleine schaar of een schilmesje om de garnalenschalen langs de bovenkant door te snijden en tegelijkertijd in het vlees te snijden om de nerf bloot te leggen.
Maak een lange incisie langs de rug en gebruik een punt van het mes of een tandenstoker om de ader eruit te tillen.
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Meng de droge kruiden en het zout door elkaar en zet opzij.
Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is (ongeveer 1 minuut). Voeg de gemengde kruiden toe en meng.
Voeg de garnalen toe en bak ze 2 minuten aan één kant, terwijl je af en toe roert. Draai ze om en bak nog 2 minuten aan de andere kant tot ze net rood beginnen te kleuren.
Haal van het vuur. Garneer met vers gehakte groene kruiden en serveer de pan op tafel.