Ga terug
+ servings
Pittige burgers met Srirachasaus. Lekker zelf hamburgers maken, helemaal niet moeilijk en veel lekkerder...je bepaalt namelijk zelf wat je erin doet.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 el Picadillo kruiden
  • 75 gr oude kaas, geraspt
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • olijfolie

Saus

  • 6 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl Sriracha

Erbij

  • 4 broodjes
  • 1 zakje sla
  • 4 tomaten

Instructies
 

  • Meng het gehakt (maar kneed niet te veel) met de kruiden, kaas en lente-ui.
  • Vorm er 4 burgers van en zet de burgers afgedekt minimaal een uur in de koelkast.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus.
  • Verhit de olie, bak de burgers rondom bruin en gaar ze in ongeveer 5-10 minuten.
  • (Wij houden ervan om de burgers niet te veel door te bakken).
  • Serveer de burgers op een broodje (gegrild) met de saus erover en dunne plakken tomaat en sla.