Pittige barbecue kipdijfilet burgers. Deze lekkere pittige barbecue kipdijfilet burgers zijn net zo lekker als een goede hamburger van rundvlees.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
- 4 kipdijfilets
- 4 el barbecuesaus
- 1 tl Sriracha
- 2 el olijfolie
- 1 komkommer
- 1 winterpeen
- 1 avocado
- 1 rode ui
- 2-4 burgerbroodjes
- mayonaise
- 1 zakje sla
Snijd de komkommer en wortel in dunne plakken. Snijd de avocado in dunne plakken en de rode ui in dunne ringen.
Sla de kipdijfilets tussen twee vellen huishoudfolie plat. Smeer ze in met olie en kruid ze met peper en zout.
Bak de kipdijfilets in hete bakpan bijna gaar. Doe dan de barbecuesaus en sriracha erbij en wentel het vlees hierin op middelhoog vuur.
Rooster ondertussen de burgerbroodjes in een pan of oven. Besmeer ze dan met een beetje mayonaise en beleg ze met de sla, komkommer en wortel.
Leg een - of twee als je grote burgerbroodjes hebt – kipdijfilets op de broodjes en top af met plakjes avocado en rode uiringen.