Pistoletje chorizo met chimichurri. Dit pistoletje chorizo met chimichurri lijkt een beetje op die heerlijke Argentijnse choripán.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Spaans
- 1 chorizoworst
- 1 el olijfolie
- 4 pistoletjes
- 4 tomaten
- 1 zakje sla
- 1 bosje verse oregano
- 1 bosje verse peterselie
- 2 lente-uien
- 2-3 teentjes knoflook
- 2 el rode wijnazijn
- 1 el citroensap
- 1 tl chilivlokken
- 50 ml olijfolie
- peper en zout
Chimichurri: hak de oregano, peterselie en lente-uien fijn. Pers de knoflook. Doe ze in een mengkom en voeg azijn, citroensap en de chilivlokken toe en meng goed.
Voeg als laatste de olijfolie toe, meng en breng op smaak met peper en zout. Koel bewaren.
Snijd de tomaten in kleine blokjes (verwijder eerst het vruchtvlees).
Snijd de chorizo in plakken. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizoplakjes in ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten goudbruin.
Bak de pistoletjes eventueel af in de oven en snijd ze dan van boven (niet helemaal) in.
Leg wat sla in elk pistoletje en verdeel de plakjes chorizo over de pistoletjes.
Lepel de chimichurri erop en de tomatenblokjes.
Serveer meteen en buen provecho!