Pistache granola met vijgen. Maak zelf je eigen granola en doe erin wat jij lekker vindt. Ik ben gek op pistache noten, daarom zitten die in deze granola.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
- 50 gr kokosolie
- 50 gr agavesiroop
- 175 gr havervlokken (rolled oats)
- 100 gr pistachenoten
- 1 el kardamompoeder
- 1 el gemberpoeder
- 1 el sinaasappelrasp
- 100 gr zachte vijgen
Verwarm de oven voor op 160˚C.
Leg een vel bakpapier of siliconenmatje op een ovenplaat.
Verwarm de kokosolie en agavesiroop in een pan en meng dit door elkaar als de kokosolie gesmolten is.
Doe de haver, pistachenoten, kardamom- en gemberpoeder en sinaasappelrasp in een kom en meng dit door elkaar. Giet nu de warme olie erbij en roer dit er goed door.
Verspreid het granola mengsel goed over de ovenplaat en schuif deze in de oven.
Bak de granola 15 minuten in de oven.
Hak of snijd ondertussen de vijgen in kleine stukjes.
Haal na 15 minuten de ovenplaat uit de oven en verspreid de stukjes vijg erover.
Zet de plaat weer in de oven en bak nog ongeveer 5 minuten tot het goudbruin is.
Haal de plaat uit de oven en het voordat je granola in een voorraadpot doet.
Goed afgesloten blijft deze granola weken goed.