Ga terug
+ personen
Pistache granola met vijgen. Maak zelf je eigen granola en doe erin wat jij lekker vindt. Ik ben gek op pistache noten, daarom zitten die in deze granola.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gr kokosolie
  • 50 gr agavesiroop
  • 175 gr havervlokken (rolled oats)
  • 100 gr pistachenoten
  • 1 el kardamompoeder
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 100 gr zachte vijgen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160˚C.
  • Leg een vel bakpapier of siliconenmatje op een ovenplaat.
  • Verwarm de kokosolie en agavesiroop in een pan en meng dit door elkaar als de kokosolie gesmolten is.
  • Doe de haver, pistachenoten, kardamom- en gemberpoeder en sinaasappelrasp in een kom en meng dit door elkaar. Giet nu de warme olie erbij en roer dit er goed door.
  • Verspreid het granola mengsel goed over de ovenplaat en schuif deze in de oven.
  • Bak de granola 15 minuten in de oven.
  • Hak of snijd ondertussen de vijgen in kleine stukjes.
  • Haal na 15 minuten de ovenplaat uit de oven en verspreid de stukjes vijg erover.
  • Zet de plaat weer in de oven en bak nog ongeveer 5 minuten tot het goudbruin is.
  • Haal de plaat uit de oven en het voordat je granola in een voorraadpot doet.
  • Goed afgesloten blijft deze granola weken goed.