Pinsa met charcuterie. Alle smaken en toppings waar je van houdt van een klassieke charcuterieplank op versgebakken pinsa!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hapjes, Hoofdgerechten, Kerst, Kerst 2024, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Frans, Italiaans
- 1 Pinsa bodem
- 140 gr Fontina kaas
- 100 gr antipasto
- 40 gr Manchego,
- 10 zwarte olijven
- 1 handje rucola
- 2 el olijfolie
Zet de oven aan op 220°C.
Leg de pinsa bodem op een vel bakpapier op een bakplaat. Rasp er de Fontina kaas boven.
Rol de vleeswaren op in ‘roosjes’ en druk ze plat.
Snijd de Manchego kaas in dunne plakken.
Schuif de bakplaat in de hete oven en bak de bodem in ongeveer 6-8 minuten krokant en goudbruin.
Haal het dan uit de oven, leg het op een serveerplank en verdeel de vleeswaren ‘roosjes’ en de kaasplakjes over de bodem.
Schik de olijven en rucola over de pizza. Giet er eventueel nog een goede olijfolie over.
Snijd de pinsa in stukken en serveer direct.