Ga terug
+ servings
Pinsa alla vodka met burrata, Rijke en zijdezachte wodkasaus met die romige burrata op een schilferige en boterachtige korst van de pinsa.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gr roomboter
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 50 ml wodka
  • 1 blikje (140 gr) tomatenpuree
  • 200 ml slagroom
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 1 bol burrata
  • 10 salieblaadjes
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snipper het sjalotje en rasp de knoflook. Zet een bakpan met de boter op het vuur en bak hierin het sjalotje en knoflook met de gerookte paprikapoeder op middelhoog vuur glazig.
  • Voeg de wodka toe en laat dit iets inkoken. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak dit even mee, voordat je de room en een blikje water erbij doet.
  • Doe de geraspte kaas erbij en laat het inkoken tot het een dikke saus is. Breng op smaak met een beetje zout en lekker veel peper.
  • Pureer de saus eventueel met een staafmixer glad (hoeft niet). Laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 240°C. Plaats de pinsa op een stuk bakpapier, op een bakplaat.
  • Verdeel de saus erover en laat een rand van 1 cm vrij. Leg de burrata erop.
  • Giet wat olijfolie op de salieblaadjes en verdeel ze over de pinsa. Bak gedurende 5-8 minuten, of tot het goudbruin en knapperig is. Snijd en serveer!