Ga terug
+ servings
Pindakaas quinoa truffels. Een heerlijke truffel met een knapperige buitenkant van chocolade en een smeuïge en verrassende binnenkant.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 24 personen

Ingrediënten
  

  • 2 el kokosolie
  • 2 el palmsuiker
  • ½ tl vanille-extract
  • 110 gr pindakaas (met stukjes noot)
  • 2 el agavesiroop of honing
  • 20 gr gepofte quinoa
  • 200 gr pure chocolade, fijngehakt
  • grof zeezout

Instructies
 

  • Smelt de kokosolie met de palmsuiker in een pannetje op laag vuur. Haal van het vuur af en roer de vanille, pindakaas en agavesiroop erdoor. Als laatste meng je de quinoa erdoor.
  • Laat afkoelen en draai er dan ongeveer 24 kleine balletjes van.
  • Leg ze op een plat bord en zet dit ongeveer 30 minuten in de vriezer.
  • Als de balletjes bevroren zijn smelt je 2/3 deel van de chocolade au-bain-marie. Als de chocola gesmolten is haal je het van het vuur en smelt daarin de rest van de chocola.
  • Als je dit niet doet, krijg je geen knapperige chocolade coating.
  • Dip elk balletje in de chocolade, gebruik hiervoor een vork waarop je het balletje legt.
  • Leg de balletjes op keukenpapier en bestrooi ze met een paar zeezoutkorrels.
  • Zet ze dan afgedekt in de koelkast.