Pindakaas chocolade proteïne repen. Ik heb voor jullie een makkelijk recept voor lekkere en verantwoorde repen die je als tussendoortje kunt eten.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 260 gr pindakaas
- 60 gr proteïnepoeder*
- 65 gr agavesiroop
- 30 gr amandelmeel
- ½ tl vanille-extract
- 125 gr pure chocolade
Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Meng de pindakaas met de proteïnepoeder, agavesiroop, amandelmeel en vanille-extract in een kom tot er een soort deeg ontstaan is.
Lepel dit mengsel in het cakeblik en druk het goed plat met de bolle kant van een lepel of met een spatel.
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe 2/3 deel hiervan in een glazen kom welke boven een kookpan past.
Smelt de chocolade in de kom au-bain-marie**. Als de chocolade helemaal gesmolten is, haal je de kom van de pan.
Meng de rest van de gehakte chocolade door de gesmolten chocolade tot de chocolade helemaal gesmolten is.
Giet de gesmolten chocolade over het pindakaasmengsel in het cakeblik en strijk het mooi glad.
Laat het minimaal een uur uitharden in de koelkast, voordat je het in repen snijdt.