Ga terug
+ servings
Pindakaas chocolade proteïne repen. Ik heb voor jullie een makkelijk recept voor lekkere en verantwoorde repen die je als tussendoortje kunt eten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 12 personen

Equipment

  • cakeblik van 30 x 8,5 cm

Ingrediënten
  

  • 260 gr pindakaas
  • 60 gr proteïnepoeder*
  • 65 gr agavesiroop
  • 30 gr amandelmeel
  • ½ tl vanille-extract
  • 125 gr pure chocolade

Instructies
 

  • Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Meng de pindakaas met de proteïnepoeder, agavesiroop, amandelmeel en vanille-extract in een kom tot er een soort deeg ontstaan is.
  • Lepel dit mengsel in het cakeblik en druk het goed plat met de bolle kant van een lepel of met een spatel.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes en doe 2/3 deel hiervan in een glazen kom welke boven een kookpan past.
  • Smelt de chocolade in de kom au-bain-marie**. Als de chocolade helemaal gesmolten is, haal je de kom van de pan.
  • Meng de rest van de gehakte chocolade door de gesmolten chocolade tot de chocolade helemaal gesmolten is.
  • Giet de gesmolten chocolade over het pindakaasmengsel in het cakeblik en strijk het mooi glad.
  • Laat het minimaal een uur uitharden in de koelkast, voordat je het in repen snijdt.