Ga terug
+ servings
Pina colada ijsjes. Wie kent de cocktail Pina colada niet. Maar ik heb de cocktail in ijsvormpjes gegoten en in de vriezer gedaan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Zuid-Amerikaans
Porties 6 personen

Equipment

  • blender
  • IJslollyvormen
  • Houten ijsstokjes

Ingrediënten
  

  • 1 hele ananas, in stukken
  • 125 ml ananassap
  • 200 ml kokosmelk
  • 25 ml witte rum

Instructies
 

  • Pureer alle ingrediënten in een blender. Proef of het zoet genoeg is, anders doe je er een beetje honing bij.
  • Giet de puree in je ijsvormpjes en sluit ze met de deksels en de stokjes.
  • Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.
  • Zet de vormpjes in de vriezer, de vriestijd is ongeveer 6 uur.
  • Laat de ijsjes circa 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.