Pina colada ijsjes. Wie kent de cocktail Pina colada niet. Maar ik heb de cocktail in ijsvormpjes gegoten en in de vriezer gedaan.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Zuid-Amerikaans
blender
IJslollyvormen
Houten ijsstokjes
- 1 hele ananas, in stukken
- 125 ml ananassap
- 200 ml kokosmelk
- 25 ml witte rum
Pureer alle ingrediënten in een blender. Proef of het zoet genoeg is, anders doe je er een beetje honing bij.
Giet de puree in je ijsvormpjes en sluit ze met de deksels en de stokjes.
Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.
Zet de vormpjes in de vriezer, de vriestijd is ongeveer 6 uur.
Laat de ijsjes circa 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.