Ga terug
+ servings
Piccalilly maken? Dit heerlijke recept is makkelijk en perfect als smaakmaker bij kaas, vlees, vis of stamppot. Probeer het nu en geniet!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 39 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Engels
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr groente
  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • 300 ml natuurazijn
  • 200 ml water
  • 50 gr suiker
  • 1 tl zout
  • 25 gr bloem
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl mosterdpoeder

Instructies
 

  • Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de ui en rode peper in dunne ringen.
  • Zet een grote pan met azijn, 100 ml water, suiker en zout op het vuur, breng aan de kook.
  • Voeg de groenten toe en laat ongeveer 10 minuten koken.
  • Maak ondertussen een papje: roer alle specerijen en bloem met elkaar. Doe er 100 ml water bij en meng dit tot een mooie gladde saus.
  • Voeg dit langzaam bij de kokende groenten en roer dit erdoor tot het mooi gebonden is.
  • Laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken, blijf wel roeren met een spatel.
  • Nu is de piccalilly klaar en kan je het heet in de steriele pot(ten) scheppen. Vul de pot tot de rand en sluit de deksel goed af.
  • Laat de pot een 10 minuten op de kop staan, zodat deze vacuüm kan afsluiten. Draai de pot(ten) weer om en laat het afkoelen.
  • Bewaar het minimaal een maand op een koele en donkere plek voordat je kunt genieten van de zelfgemaakt piccalilly. Bewaar de aangebroken pot in de koelkast.