Piadina met saffraanvis en rode kool. Italy meets Middle East in dit recept. Heerlijke vis op een heerlijk Italiaans plat brood, dat wordt smullen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Mediterraans
- 4 Paidina's
- 1 plukje saffraan
- 400 gr witvis filet
- zout
- 1 ui, in dunne ringen
- 200 gr rode spitskool, gesneden
- 40 gr rozijnen
- 1 knoflookteentje, geraspt
- 1 snufje kaneel
- 1 tl harissa
- 2 el Dukkah*
- olijfolie
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180˚C en verwarm hierin de Piadina.
Doe de saffraan in een schaaltje en voeg daar 3 eetlepels heet water bij, laat even staan.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uiringen goudbruin.
Voeg de rode spitskool, rozijnen, knoflook, kaneelpoeder, harissa en peper en zout toe en bak dit mee.
Bestrooi de vis met een beetje zout en bak dit in een andere bakpan in een scheutje olie tot de vis bijna gaar is.
Giet de saffraan en het water erbij en bak zo lang tot de vis gaar en het vocht bijna verdampt is.
Leg de piadina's op een bord, verdeel hierover de rode kool en daarop weer de vis. Bestrooi met de dukkah en serveer direct.