Piadina gevuld met groente en kaas, Een heerlijke Italiaans platbrood gevuld met gegrilde courgettes en spinazie met twee heerlijke kazen.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 1 courgette
- 100 gr spinazie
- olijfolie
- peper en zout
- 2 piadina's
- 75 gr brie
- 50 gr Comté
Snijd de courgette in plakjes en grill ze in een grillpan of antiaanbakpan. Bestrooi ze tijdens het grillen met peper en zout.
Roerbak de spinazie een minuutje in een pan of gebruik gekookte spinazie. Laat de spinazie goed uitlekken en knijp eventueel het vocht eruit.
Leg de twee piadina's op het aanrecht. Snijd de brie in dunne plakjes en beleg hier een piadina mee. Verdeel de spinazie en courgetteplakjes hierop.
Snijd de Comté kaas in plakken of rasp de kaas. Verdeel dit op de groenten en leg de andere piadina hierop.
Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olie en leg de piadina's hierin. Bak het op middelhoog vuur tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
Serveer dit op een grote snijplank en snijd de piadina met een mes of pizzaroller in punten.