Peterseliewortel soep met gerookte zalm. Maak eens een bijzondere soep met de vergeten groente peterselie. Heerlijke combi met de gerookte zalm.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Kerst, Lunch, Soepen, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 ui
- 1 prei
- 1 teentje knoflook
- 1 klont roomboter
- 500 gr peterseliewortel
- 1 appel
- 900 ml kippenbouillon
- 50 ml slagroom
- peper en zout
- 200 gr gerookte zalmstukken
- 4 el lavasolie*
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de preistengel doormidden over de lengte en spoel het goed schoon. Snijd de prei in dunne ringen en laat goed uitlekken.
Schil de peterseliewortels en snijd deze in dunne plakjes.
Bak in een soeppan in een klont boter de ui, knoflook en gesneden prei op laag vuur.
Voeg de peterseliewortel plakjes toe en bak dit nog even mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur.
Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Voeg dit na 5 minuten toe aan de soep en laat meekoken.
Als de peterseliewortel zacht is pureer je de soep met een staafmixer of in een blender. Pureer het zodanig lang tot je een mooie fluweelzachte soep hebt.
Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
Schenk de soep in kommen en breek de zalm in stukjes en leg dit in de soep.
En lepel eventueel nog wat lavasolie erover. Of garneer het met gehakte verse groene kruiden.