Ga terug
–+ servings
Pesto van raapstelen. Zie je raapstelen liggen bij de groenteboer dan weet je dat het voorjaar is aangebroken. Ik heb er nu een heerlijke pesto van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Equipment

  • slacentrifuge
  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 100 gr raapstelen
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr walnoten
  • 30 gr geraspte oude kaas
  • scheut olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwijder de wortels van de raapstelen, spoel ze schoon en slinger ze droog in een slacentrifuge. Snijd de raapstelen (met steeltjes) grof en doe ze in de keukenmachine.
  • Hak de knoflook fijn en doe dit samen met de walnoten en geraspte kaas bij de raapsteeltjes.
  • Hak dit fijn en voeg dan zoveel olijfolie toe tot je een mooie pesto hebt.
  • Breng de pesto op smaak met zout en peper en doe het in een potje. Zet het goed afgesloten in de koelkast, daar blijft het wel een paar dagen goed.