Pesto en kaas bladerdeeg spiraal. Ik had nog wat bladerdeeg over en het was weekend. Tijd om er een heerlijke borrelhap van te maken.
Voorbereidingstijd 12 minuten min
Bereidingstijd 17 minuten min
Totale tijd 29 minuten min
Gang Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Jamaicaans, Nederlands
- 100 gr walnoten
- 75 gr basilicum
- 3 teentjes knoflook, geraspt
- 50 gr geraspte oude kaas
- 4 el olijfolie
- 2 el walnotenolie
- peper en zout
- 1 rol bladerdeeg (270 gr)
- 50 gr geraspte oude kaas
Pesto: doe alle ingrediënten in een blender en werk met de pulseerknop tot er een dikke grove pesto is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pesto over het bladerdeeg en bestrooi met de geraspte kaas.
Rol het bladerdeeg in de lengte op en leg deze rol minimaal 15 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200˚C en rol het bladerdeeg uit.
Haal het bladerdeeg dan uit de koelkast en snijd het in plakken van ongeveer 2 centimeter.
Leg de plakken op de bakplaat voorzien van bakpapier en druk ze voorzichtig plat.
Bak deze bladerdeeghapjes in ongeveer 15-17 minuten gaar en goudbruin in de hete oven.