Ga terug
–+ servings
Perfecte pannenkoeken recept. Pannenkoeken zijn elke dag wel lekker, of het nu om een zoete of hartige pannenkoek gaat. Hierbij het perfecte recept.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren (M)
  • 400 ml melk
  • 225 gr bloem
  • snufje zout
  • zonnebloemolie
  • roomboter

Instructies
 

  • Mix in een kom de eieren met de melk, voeg dan de bloem en het zout toe en meng alles goed tot een glad beslag.
  • Verwarm een eetlepel olie in een (pannen)koekenpan. Zorg ervoor dat de pan goed warm is, voordat het beslag erin gaat.
  • Schenk een beetje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig en in een dun laagje verdeeld is in de pan.
  • Bak de pannenkoek in ongeveer 30 seconden goudbruin aan deze kant. Als er belletjes ontstaan aan de bovenkant, kan je de pannenkoek omdraaien.
  • Doe dit met een paletmes of spatel of schuif de pannenkoek op een bord en kieper het dan weer om in de pan. Bak de andere kant ook goudbruin in ongeveer 30 seconden.
  • Bak zo de andere pannenkoeken tot het beslag op is. Houd de gebakken pannenkoeken op een stapel warm in een warm oven of onder een vel aluminiumfolie.
  • Serveer de pannenkoeken met stroop of poedersuiker.