Perenjam met gember en kardemom. Middels een leuke receptenswap kwam ik op deze te lekkere jam gemaakt van peren. Met gember en kardamom.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Nagerechten, Ontbijt, Sauzen/Dips, Vegetarisch, Zoete lekkernijen
Keuken Midden Oosten
- 500 gr peer in blokjes
- 1 citroen
- 2 cm gember, geraspt
- 1 tl kardemompoeder
- 100 gr geleisuiker speciaal
- 1 tl oranjebloesemwater
Schil de peren, snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een pan met dikke bodem. Pers de citroen uit en giet dit over de geschilde peren om verkleuren tegen te gaan.
Meng de geleisuiker, gemberrasp en kardemompoeder door de perenblokjes.
Verwarm de pan op middelhoog vuur.
Als het begint te borrelen, duurt het ongeveer 10 minuten voordat de jam een mooie consistentie heeft. Voeg dan pas het oranjebloesemwater toe.
Lepel de jam in twee gesteriliseerde jampotjes en zet deze op zijn kop. Hierdoor trekken de potjes vacuüm, waardoor de jam langer houdbaar is.