Perencake. Deze cake wordt gebakken met de peertjes onder in het bakvorm, daarna keer je de taart om en liggen de peertjes boven op de cake.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 65 gr lichtbruine basterdsuiker
- 30 ml perensap
- 3 grote handperen
- 1 tl kaneelpoeder
- 180 gr zachte boter
- 150 gr rietsuiker
- 3 grote eieren
- 360 ml karnemelk
- 325 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 el chai kruidenmix*
- 1 snufje zout
Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed de bodem van een ronde (26 cm) bakvorm met bakpapier. Vet de bakvorm in met olie of boter.
Doe de basterdsuiker, perensap en kaneel in een pannetje, verhit dit en laat het karamelliseren.
Schil ondertussen de peren, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Leg de peren op de bodem van de bakvorm en giet hierover de karamel.
Klop met een mixer de boter met de rietsuiker tot een luchtige en romige massa. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een homogene massa. Klop dan de karnemelk erdoor.
Meng met een lepel de bloem, kruidenmix en zout door het beslag.
Giet het beslag over de peren in de bakvorm.
Zet de taart in de oven en bak deze ongeveer 40-50 minuten. Check met een satéprikker of de taart gaar is. Haal dan uit de oven en laat 5 minuten staan.
Leg een taartschaal op de bakvorm en keer deze snel om zodat de taart met de peren boven, op de taartschaal komt te liggen.
Serveer eventueel met een dot slagroom.