Ga terug
–+ servings
Penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus. Deze penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus maak je in no-time en is daarnaast nog superlekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr penne
  • 75 gr erwten
  • 2 lente-uien
  • olijfolie
  • 100 gr kruidenroomkaas
  • 100 gr baby spinazie
  • 150 gr warm gerookte zalm
  • 2 tl tuinkers

Instructies
 

  • Kook de pasta in gezouten water volgens de instructie op de verpakking. Voeg de laatste seconden de bevroren erwten toe. Giet dan af, maar houd een kop kookvocht achter.
  • Breek de zalm in stukken.
  • Snijd de lente-uien in dunne ringen en fruit ze in een scheutje olijfolie even aan. Voeg dan de spinazie toe en bak dit mee tot het geslonken is.
  • Meng de kruidenroomkaas en wat pasta kookvocht erdoor tot je een mooie dunne saus hebt.
  • Voeg de pasta met erwten en meng dit door de saus. Spatel op het laatst de gerookte zalm er voorzichtig door. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Schep de pasta op de borden en garneer met tuinkers.