Penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus. Deze penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus maak je in no-time en is daarnaast nog superlekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
- 200 gr penne
- 75 gr erwten
- 2 lente-uien
- olijfolie
- 100 gr kruidenroomkaas
- 100 gr baby spinazie
- 150 gr warm gerookte zalm
- 2 tl tuinkers
Kook de pasta in gezouten water volgens de instructie op de verpakking. Voeg de laatste seconden de bevroren erwten toe. Giet dan af, maar houd een kop kookvocht achter.
Breek de zalm in stukken.
Snijd de lente-uien in dunne ringen en fruit ze in een scheutje olijfolie even aan. Voeg dan de spinazie toe en bak dit mee tot het geslonken is.
Meng de kruidenroomkaas en wat pasta kookvocht erdoor tot je een mooie dunne saus hebt.
Voeg de pasta met erwten en meng dit door de saus. Spatel op het laatst de gerookte zalm er voorzichtig door. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Schep de pasta op de borden en garneer met tuinkers.