Peertjes gestoofd in hibiscusthee. Prachtig rode stoofpeertjes welke gestoofd zijn in hibiscusthee. Hierdoor krijgt het peertje een hele bijzondere smaak.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 40 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 55 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Nederlands
- 20 gr gedroogde hibiscus
- 1 kg stoofpeertjes
- 125 gr rietsuiker
- 1 vanillestokje
- 8 roze peperkorrels
- 1 sinaasappel, schil ervan
- 250 gr ricotta
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 el sinaasappelrasp (zeste)
Breng een liter water met de hibiscusblaadjes (of hibiscus theezakjes) aan de kook. Zet het vuur dan uit en laat de thee een uurtje trekken.
Giet de thee dan door een zeef in een andere pan. Voeg de suiker, vanillestokje, roze peperkorrels en de schil van de sinaasappel toe.
Schil de peertjes en laat de steeltjes eraan zitten. Doe de peertjes in de pan met de hibiscus thee en zorg ervoor dat ze helemaal onder het vocht staan (voeg anders nog water toe).
Knip een cirkel zo groot als de pan uit een vel bakpapier en leg dit op de peertjes.
Breng de pan aan de kook, zet het vuur dan zacht en laat ongeveer een 60-90 minuten of zo lang stoven tot de peertjes zacht zijn.
Zet het vuur uit en laat de peertjes in het vocht afkoelen.
Schep de peertjes dan voorzichtig uit het vocht en giet het door een zeef in een andere pan. Breng die pan met vocht weer aan de kook. Laat het op hoog vuur inkoken tot een siroop.
Klop de ricotta samen met de vanillesuiker op tot een luchtig geheel met een handmixer. Meng op het laatst de sinaasappelrasp erdoor.
Serveer een peertje op een bord en lepel daar de ricotta naast. Lepel er wat siroop omheen en serveer eventueel nog met een koekje.