Pêche melba. Een klassieker onder de Franse toetjes. Heerlijk gepocheerde perziken met een frambozensaus en vanilleijs. Dit dessert moet je proberen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Frans
Perziken
- 500 ml water
- 150 gr suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 el vlierbloesemsiroop
- 2 mooie grote perziken
Erbij
- 4 bollen vanille-ijs
- 4 frambozen
- 4 blaadjes munt
Breng het water met suiker, vanillesuiker en vlierbloesemsiroop aan de kook. Zet het vuur dan laag.
Snijd de perziken doormidden en leg ze in het water. Laat ze ongeveer 5-7 minuten pocheren hierin. Haal ze er dan voorzichtig uit met een schuimspaan en laat ze afkoelen.
Laat het perzikenvocht op hoog vuur inkoken tot een siroop. Laat dit afkoelen.
Als de perziken koud zijn, verwijder je voorzichtig de pit en het velletje.
Ondertussen pureer je de frambozen samen met de siroop tot een mooie gladde saus. Giet de saus door een zeef zodat je een saus hebt zonder pitjes.
Leg een halve perzik op een bord en schep er een bol ijs naast. Garneer met de frambozensaus, een framboos en een takje verse munt.