Ga terug
+ servings
Heerlijke pecannotentaart met mandarijn, fluweelzacht zonder bloem. Perfect dessert of bij koffie, met een rijke pecannotensmaak.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr pecannoten
  • 4 eieren
  • 225 gr rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 mandarijnen, rasp ervan
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl oranjebloesemwater
  • sinaasappellikeur
  • 2 el poedersuiker

Instructies
 

  • Zet een bakvorm van 24 centimeter doorsnee klaar. Smeer hem in met olie en leg bakpapier op de bodem. Hak de noten in de keukenmachine tot het de textuur van los zand heeft.
  • Splits de eieren en doe de eiwitten en eigelen in 2 aparte kommen. Klop het eiwit stijf, voeg de helft van de suiker toe en klopt het dan verder stijf tot het pieken vormt.
  • Klop de eierdooiers samen met de andere helft van de suiker tot het romig is.
  • Voeg de notenmix, rasp van mandarijnen, kaneel en oranjebloesemwater toe.
  • Mix 1/4 van het eiwit door het notenmengsel, spatel dan heel voorzichtig de rest van het eiwit erdoor zodat je zoveel mogelijk lucht behoudt. Roer het door tot het een geheel is.
  • Giet het mengsel in de taartpan en bak hem 50 minuten op 190˚C. Bedek het halverwege eventueel met een stuk aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.
  • Laat hem volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  • Je kunt de mandarijntjes nog gebruiken om bij de taart te serveren; pel ze en maak de partjes voorzichtig los.
  • Los 2 eetlepels suiker in 2 eetlepels water op in een pannetje, voeg de mandarijnpartjes toe en wat sinaasappel (of mandarijn) likeur. Laat even inkoken en dan afkoelen.
  • Bestuif de taart met poedersuiker en serveer met mandarijnpartjes en siroop.
  • Smullen maar.