Pavlova krans met stoofpeertjes. Een feestelijk nagerecht met lekkere zelfgemaakte stoofpeertjes. Serveer deze krans op een feestelijk etentje thuis.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Nederlands
- 5 eiwitten (165 gr)
- 250 gr kristalsuiker
- 1 tl witte wijnazijn
- 1 tl maïzena
- 400 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 6-8 stoofpeertjes*
- 1 takje verse munt
Verwarm de oven voor op 140˚C.
Klop met een mixer de eiwitten op in een vetvrije kom. Voeg dan beetje bij beetje al kloppend de kristalsuiker erbij tot het eiwit helemaal stijf is.
Spatel dan de azijn en maïzena erdoor.
Teken een cirkel van 30 centimeter doorsnee op een vel bakpapier en teken daarin een cirkel van ongeveer 15 centimeter doorsnee. Draai het vel dan om en leg het op een bakplaat.
Lepel het eiwit in dotten in de getekende ring op het bakpapier. Schuif de bakplaat in de oven en verlaag de oventemperatuur meteen naar 120˚C.
Bak de meringue in 60-75 minuten tot de buitenkant krokant maar nog wel steeds wit is.
Zet de oven dan uit en zet de ovendeur op een kier en laat het de hele nacht in de oven om te drogen.
Haal de meringue voorzichtig van het bakpapier. Pas op dat je de meringue niet breekt!
Serveren: Klop de slagroom met de vanillesuiker op. Lepel dit op de meringue en verdeel de stoofpeertjes erop. Garneer met verse muntblaadjes.