Ga terug
+ servings
Patatas Bravas. Patatas Bravas is een Spaans aardappel tapasgerecht met een pittige tomatensaus. Het zijn een van de lekkerste tapas vind ik.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1/2 rode peper
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225 ̊C. Zet een ovenschaal met 2 el olijfolie in de oven om voor te verwarmen. Spoel de aardappel en snijd de aardappel met schil in blokjes van 2,5 cm.
  • Haal de hete schaal uit de oven en doe de aardappelblokjes hierin. Zet in de oven en bak ongeveer 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn (als je van heel pittig houdt, gebruik je een hele peper).
  • Fruit de ui in een scheutje olijfolie aan op middelhoog vuur, voeg dan de knoflook, rode peper en paprikapoeder toe en bak dit nog even mee.
  • Voeg dan het blik tomaten toe en roer dit goed door elkaar. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Haal de aardappelblokjes uit de oven en giet de tomatensaus erover.
  • Zet de schaal weer in de oven en bak ongeveer 25-30 minuten tot de aardappelen zacht van binnen zijn en krokant van buiten.