Romige pastinaakpuree. Een heerlijke zijdezachte puree van witte wortel, gemakkelijk te maken pastinaak recept, maak het zelf thuis!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Kerst 2024
Keuken Nederlands
- 1 kg pastinaken
- peper en zout
- 250 ml melk
- 250 ml room
- 4 teentjes knoflook
- 1 tak tijm
- 1 laurierblaadje
- 4 takken peterselie
Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in kleine blokjes of plakken.
Doe ze in een pan samen met peper, zout, melk, room, knoflook, tijm en laurierblaadje.
Breng het aan de kook en zet het vuur dan middelhoog. Laat dit zachtjes koken met een deksel op de pan in ongeveer 15 minuten tot de pastinaak zacht is.
Schep de blokjes pastinaak (zonder laurierblaadje) in een keukenmachine en pureer dit.
Voeg er dan zoveel van het overgebleven melk/room erbij tot je een smeuïge en mooie gladde puree hebt.
Breng de puree eventueel op smaak met peper en zout. Serveer het in een mooie schaal en garneer het met wat peterselie.