Ga terug
+ personen
Pastinaak knolselderij soep; Dit is een winterse en feestelijke soep met daarin de zogenaamde vergeten groenten. Snel en makkelijk!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Kerst, Soepen, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 knolselderij
  • 2 grote pastinaken
  • roomboter
  • 2 witte uien
  • 1 teen knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 ltr kippenbouillon
  • 100 ml room
  • zout en witte peper
  • 100 gr gerookte eendenborst
  • 1 peer, in kleine blokjes gesneden
  • 1 bakje tuinkers

Walnotenpesto

  • 100 gr walnoten
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1/2 citroen, rasp ervan
  • 40 gr geraspte Pecorino
  • 2 el olijfolie
  • 2 el walnotenolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de uien en knoflook, verwarm een grote pan met een flinke klont roomboter en fruit hierin de uien en knoflook.
  • Schil de knolselderij en pastinaken en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de groente toe in de pan en bak nog even mee.
  • Voeg de tijm en laurier toe en giet de kippenbouillon erbij.
  • Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken totdat de pastinaak en knolselderij goed gaar zijn.
  • Verwijder de tijm en laurierblaadjes, voeg de room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en witte peper.
  • Walnotenpesto: doe de walnoten in een vijzel en stamp deze in grove stukjes. Voeg de overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de eendenborst in dunne reepjes.
  • Serveer de soep met een paar reepjes eendenborst, de walnotenpesto, peerblokjes en strooi er wat tuinkers of peterselieblaadjes over.