Ga terug
+ servings
Pastinaak frietjes met een pittige dressing. Deze pastinaak frietjes met een pittige dressing is weer eens een andere manier om pastinaak te bereiden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • olie om in te frituren
  • 4 pastinaken
  • zout

Dressing

  • 4 el honing
  • 4 el sherry azijn
  • 1 el tijmblaadjes
  • 1/2 tl chipotle vlokken
  • snuf zout

Instructies
 

  • Verhit je frituurpan of de olie in diepe pan tot 190˚C.
  • Schil de pastinaken en snijd ze in lange dunne stukken.
  • Frituur de pastinaken in ongeveer 3-4 minuten gaar in goudbruin. Frituur niet teveel tegelijk, doe het eventueel in porties.
  • Verwarm ondertussen in een pannetje de honing met azijn, tijm, chipotle en zout.
  • Haal met een schuimspaan de pastinaak frietjes uit de olie en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Bestrooi ze met wat zout.
  • Leg de pastinaak frietjes dan op een bord en schenk de warme dressing erover.
  • Serveer direct.