Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen. Maak een lekkere grote pan van deze heerlijke pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Sauzen/Dips
Keuken Italiaans
- 500 gr rundergehakt
- olijfolie
- 100 gr magere spekreepjes
- 250 gr champignons
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 winterwortels
- 1 rode paprika
- 3 stengels bleekselderij
- 1 el tomatenpuree
- 1 scheut rode wijn
- 2 blikken tomaten
- 400 ml runderbouillon
- 2 el gedroogde oregano
Verhit de olie in een bakpan en bak het gehakt in 5 minuten. rul. Schep het gehakt uit de pan in een kom.
Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in dunne plakken. Bak in dezelfde pan de spekreepjes goudbruin en voeg dan de paddenstoelen toe. Bak ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Schep uit de pan en doe het in de kom bij het gehakt.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel. Snijd de wortel en de paprika in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes.
Bak de ui, knoflook, wortel, paprika en bleekselderij 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg het gehakt/champignonmengsel en tomatenpuree toe en bak nog even mee.
Doe de wijn erbij en breng aan de kook. Voeg de tomaten, bouillon en oregano toe en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur pruttelen. Roer af en toe. Voeg bouillon of water toe als de saus te droog wordt. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Breng na een uur een pan met ruim water en zout aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Giet de pasta af, en serveer deze met de saus.
Serveer de pasta in diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erboven.
Lekker met een groene sla erbij.