Pastasalade met zeevruchten. Deze pastasalade met zeevruchten is een ideaal gerecht om op warme dagen te maken. Snel klaar en dan genieten maar!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Salades, Vis
- 350 gr pasta*
- 450 gr gemengde zeevruchten**
- 1 rode ui
- ½ rode peper
- 200 gr cherrytomaatjes
- 20 zwarte olijven
- 1 zakje veldsla
- 5 gr basilicum
Dressing
- 7 el olijfolie
- 2 el citroensap
- ½ tl citroenrasp
- 1 tl Italiaanse kruiden
- ½ teentje knoflook, geraspt
- peper en zout
Dressing: meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rode ui in hele dunne halve ringen, hak de rode peper fijn, snijd de cherrytomaatjes
en olijven doormidden.
Kook pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking voor al dente pasta. Spoel af met koud water, laat goed uitlekken en doe de pasta in een grote kom.
Giet de dressing over de pasta en meng voorzichtig. Meng de resterende ingrediënten voor de salade door de pasta.
Hoewel je de salade meteen kunt serveren, raad ik ten zeerste aan om de salade minimaal 30 minuten van tevoren te maken, zodat de smaken er beter kunnen intrekken.
Verdeel de sla over een schaal en schep hier de pastasalade op.
Serveer en geniet!