Pastasalade met rode bietjes en blauwe kaas. Een heerlijke pastasalade om zo te eten als lunch of avondeten, maar ook heerlijke bij de barbecue.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Pasta's, Salades, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 300 gr penne
- 3 rode bieten, gepoft*
- 4 el olijfolie
- 2 el balsamico
- 1 el honing
- Peper en zout
- 1 zakje rucola sla
- 80 gr blauwe kaas
- 2 el pijnboompitjes
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af en laat afkoelen.
Snijd de gepofte bieten in plakken en snijd de plakken weer in lange staafjes, ongeveer zo groot als de pasta.
Meng in een grote kom de olijfolie, balsamico en honing met elkaar. Breng deze dressing op smaak met peper en zout.
Meng nu de afgekoelde pasta en rode biet door de dressing in de kom.
Snijd de blauwe kaas in blokjes of verkruimel het.
Meng vlak voor het serveren de rucola door de salade en top het af met blokjes blauwe kaas en geroosterde pijnboompitten.